Werkplaats op topniveau

Onze werkplaats is speciaal ingericht voor de revisie van automotoren in de topklasse. Het is ruim opgezet, zodat we plaats hebben voor voldoende auto’s en alle monteurs ongestoord en geconcentreerd hun werk kunnen doen. Waar je met de auto het liefst op nieuwe wegen komt, is het tijdens de revisie in onze werkplaats van groot belang dat iedere motor dezelfde route aflegt. Op iedere afdeling van de werkplaats werken monteurs met een eigen specialisatie. Overal staan de nieuwste machines om met precisie het revisieproces te doorlopen en optimalisaties uit te voeren.

Bekijk onze referenties

Uitbouw en diagnose

Wanneer de auto binnenkomt in onze werkplaats, wordt deze op één van de vijf hefbruggen geplaatst. Onze motorspecialisten gaan aan de slag met het onderzoeken van het probleem en doen een eerste diagnose op zicht. Ook lezen we de motor digitaal uit om een complete eerste diagnose te stellen. Deze koppelen we uiteraard terug, zodat we daarna de motor kunnen uitbouwen.

Demontage en reiniging

Zodra de motor onder de motorkap uit is, maken we deze volledig ‘kaal’. Alle aanbouwdelen worden gereinigd in de wasruimte. Niet alleen kunnen de monteurs dan vuil- en vetvrij werken, ook is er direct zicht op oneffenheden en beschadigingen. Overige onderdelen worden opgeborgen in de opslagruimte behorende bij de auto.

Werkstations

Wanneer de motor volledig gedemonteerd en schoon is, voeren onze motorspecialisten een tweede diagnose uit. Daarbij wordt gekeken naar het probleem, de oorzaak van het probleem en wat de schade aan de motor is. Aan de hand van deze diagnose wordt een plan gemaakt om de motor te herstellen. Daarnaast onderzoeken we aspecten van de motor die verbeterd kunnen worden, om toekomstige problemen zoveel mogelijk uit te sluiten. Wederom koppelen we de bevindingen, staat van de motor, het plan en de bijbehorende offerte terug aan jou als klant. Zo weet je precies wat de status is en wat we gaan doen.

Motorbewerking

Aan de hand van het plan gaat de monteur aan de slag met het bewerken van de motor. Onze revisiewerkplaats beschikt over de nieuwste machines, die met uiterste precisie te werk gaan. We voeren alle bewerkingen in eigen huis uit. Denk aan boren, honen, vlakken, draaien, frezen, lassen en stralen.

Inbouw en test

Ieder afzonderlijk onderdeel inspecteren en testen we. Zodra alles in orde is, zet de motorspecialist de automotor weer in elkaar, waarna de gereviseerde motor weer teruggeplaatst kan worden in de auto. Eenmaal klaar doen we wederom visuele controles en lezen we de motor weer uit met de computer. Tijdens een proefrit door de monteur, houden we de motor nauwlettend in de gaten. We testen uitvoerig en lezen de motor uit met de computer. Eenmaal goedgekeurd maken reinigen we je auto van binnen en van buiten, zodat deze weer gebruiksklaar is. Kom je auto ophalen bij ons in de werkplaats onder het genot van een kop koffie of we leveren de auto af op de afgesproken plek.

Nog een állerlaatste controle

De auto wordt gebruiksklaar opgeleverd met een speciale olie om de gereviseerde motor in te lopen. Deze olie moet verwijderd worden na de eerste 500 kilometer. Tegelijkertijd onderwerpen we de motor nog aan een laatste controle. We verversen de olie, vervangen het filter en lezen de software nogmaals uit. Dit kan bij ons in de werkplaats of bij jou in de garage, precies wat je zelf gemakkelijk vindt. Zelfs het inrijden van de eerste 500 kilometer kunnen wij voor je doen!

Ik sta graag voor je klaar!